A Pocket Full of Clemsonite

May 28, 2008

O iubire tipic americana

Filed under: Suflete transatlantice — Tags: , , , — floreign @ 12:47 am

Radu Pavel Gheo si nevasta-sa au avut un parcurs oarecum diferit de al altor romani in State. Plecasera entuziasti in 2001 si s-au intors in 2002 definitiv, chiar daca aveau green carduri si punteau astepta inca patru ani sa obtina cetatenia americana.
Experienta lor apare in volumul “Adio, adio, patria mea, cu i din i, cu i din a“, aparuta la Polirom. Daca o citesti, afli niste chestii necesare pentru primul contact cu America. Daca in prefata, textul este dur, acuzator la adresa establishmentului romanesc corupt pana in plasele, treptat, ei incep sa descopere si partile nasoale ale Americii. Nu o spune el explicit in volum, insa poti sa intelegi printre randuri ce s-a intamplat de s-au intors. Da, motivul principal este ritmul nebunesc si fara prea mare finalitate al vietii de aici, slujbe epuizante si prost platite, doua saptamani de concediu pe an, tarife infioratoare la servicii medicale, mancarea foarte proasta la fast-food-uri si in general in magazine etc. etc.
I-am gasit blogul denumit gheoland si m-am atasat de bancul spus acolo de nevasta-sa, care explica destul de elocvent cum s-au simtit ei de bine in Seattle.
Am fur-copiat bancul mai jos, motivul principal fiind faptul ca nu reusesc sa gasesc un link fix direct catre banc:

Un tip cu nevasta-sa in US. Munca de dimineata pina seara, cite doua slujbe, stat in picioare cite 10 ore pe putin. Seara, in studioul inchiriat, stau amindoi pe marginea patului, cu spinarile frinte si cu labele picioarelor atirnindu-le. El: Nu mai pot sa-ti fac nimic si eu, ca omu. Obosesc numai cind ma gindesc la sex. Asa ca uite, ma gindeam sa mergem in downtown si sa-ti iau o chestie de aia, stii tu, sa te rezolvi singura… Nevasta, care isi simte din cind in cind bratele zvicnind in miscarea aia continua de scanat produse pe banda rulanta de magazin, protesteaza speriata. Nu, mersi. Nu-i mai trebuie de nici o culoare. Nici naturel, nici cu minunile tehnicii. Asa ca sa faca el bine sa-si ia una de alea pentru barbati, poate i-o folosi in vreuna din zilele libere (care nu coincid cu ale ei). Cei doi tac, coplesiti, apoi ideea comuna lumineaza camera: hai sa luam si una masculina, si una feminina, le punem in priza, una-n alta, sa-si faca treaba, si noi dormim linistiti.
clipped from www.supliment.polirom.ro
Alina dixit:
Modern Times
blog it
Advertisements

1 Comment »

  1. Haios banc.
    Off-topic: vad ca doar utilizatorii de wordpress pot lasa un comentariu la tine. E posibil ca asta sa-i faca pe multi potentiali comentatori sa se lase pagubasi.

    Comment by eduardkoller — December 28, 2008 @ 5:02 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: